RSS Feed

martes, 19 de octubre de 2010

Hot Potatoes, una eïna molt útil!!


Aquest software consisteix en poder fer exercicis a través de la web sense necessitat de tindre cap programa de instal·lació per fer ús d’ell.
Ens ofereix diverses possibilitats de treball, entre d’altres us  explicarem les següents :

  • Creació d’exercicis amb resposta múltiple, cada pregunta pot tindre tantes respostes correctes com l’autor vulgui. Aquesta aplicació es coneix amb l’abreviatura de JBC.


  • Creació d’exercicis en els que l’alumne/a ha d’omplir  espais en blanc amb una paraula requerida. Hi poden haver tantes com estimi el creador, amb varies opcions diferents si escau necessari. Per si encara pensem que cal ajudar  al practicant tenim l’opció d’ oferir-li ajuda mostrant la primera lletra que ocupa el buit del mot requerit.

També tenim un avantatge amb aquest creador, si no s’esta molt afinat amb la puntuació... No us preocupeu ! La mateixa aplicació corregirà automàticament el que estigui escrit malament.
D’aquest  component en diem JCloze.
  • Mots encreuats, també es possible crear aquest tipus de joc per a que el nen aprengui a la vegada que juga. Ho podem fer possible amb el JCross. Com en l’opció anterior també s’ofereix ajuda a l’aplicant i si és necessari es pot donar la pista de la primera lletra de la paraula que es busca.

  •       Generació de exercicis que serveixen per emparellar o ordenar.  Es poden fer servir tan    imatges com paraules   per fer la relació entre diferents elements. L’aplicació es pot fer servir de dues maneres : arrastrant l’element amb el seu correlacionant o simplement fent clic en l’opció adequada.
 Arrastrar la casella amb el nom fins al dibuix corresponent
Clicar en l'opció adequada.

          Amb el JMatch, ho farem perfectament !

  • Creació de reconstrucció de frases o paràgrafs a partir de paraules desordenades. Tens l’opció d’especificar tantes respostes correctes diferents com es vulgui, aixó sí, basades en paraules i signes de puntuació de la frase donada.  També es pot incloure l’ajuda amb la següent paraula o segment de l’oració si escau necessari.



 Gràcies al component JMix  podrem construir textos amb sentit !


Si heu trobat interessant aquesta entrada, us facilitem diferents links per poder conèixer millor aquesta aplicació  i si voleu podeu descarregar directament de la web oficial.

Links i planes d'interès referents a Hot Potatoes:

-Recull d'exercicis interactius realitzats amb Hot Potatoes , aquí trobareu molts exercicis referits a diferentes arees i/o assignatures com anglès, llengua castellana, ciències socials, ciències naturals...i un llarg etc.

Tutorial molt pràctic per l'iniciació amb Hot Potatoes


Mireu aquí tenim un exercici creat per nosaltres!





0 comentarios:

Publicar un comentario