RSS Feed

lunes, 18 de octubre de 2010

La Prestatgeria Digital

La Prestatgeria Digital és un espai des del qual els centres docents i altres entitats relacionades amb la docència i el Departament d'Educació poden crear llibres digitals de manera senzilla i còmoda. Aquest llibres poden ser creats de manera col·laborativa per diverses persones i disposen d'eines d'edició que faciliten el treball de l'alumnat.
A mesura que es creen llibres nous, queden emmagatzemats a la Prestatgeria i estan a l'abast de totes les persones que els vulgui consultar.
El catàleg disposa d'una eina de cerca que facilita trobar i filtrar llibres segons uns criteris que defineix el propi usuari o usuaria.
Els continguts dels llibres es presenten amb el programa MyScrapBook que té llicència GPL i sobre el qual s'han incorporat un conjunt de millores interessants.

"Clickeu aquí si voleu ampliar l' informació"


El programa MyScrapbook té llicència GPL. Aquest programa permet mostrar continguts al web en format de llibres. També posa a l'abast dels usuaris els formularis que permeten crear i editar pàgines d'aquests llibres.
Una de les característiques més interessants del programa MyScrapbook rau en la facilitat d'ús. Gràcies a això, els continguts dels llibres es poden afegir d'una manera molt senzilla, que està a l'abast de tothom, fins i tot, dels més petits.
El programa admet diferents nivells de configuració pel que fa a l'accés a la informació i a l'entrada de continguts nous. Els llibres tenen un usuari/ària administrador/a que pot crear capítols nous i pot configurar la manera d'accedir-hi.
Els continguts dels llibres s'estructuren en capítols, dins dels quals hi ha les pàgines del llibre. A mesura que s'entren pàgines noves a un capítol, es crea un índex des del qual és possible accedir directament a veure el contingut de les pàgines.

Video resum de la prestatgeria digital:


0 comentarios:

Publicar un comentario