RSS Feed

miércoles, 20 de octubre de 2010

¿Què és el Jclic?




¿Què és el Jclic?
JClic és una evolució del programa Clic 3.0 una eina per a la creació d'aplicacions didàctiques multimèdia amb més de 10 anys d'història. Al llarg d'aquest temps han estat molts els educadors i educadores que l'han fet servir per crear activitats interactives on es treballen aspectes procedimentals de diverses àrees del currículum, des d'educació infantil fins a secundària.

Objectius
Els objectius que van difondre aquest projecte van ser:
     - Fer possible l'ús d'aplicacions educatives multimèdia "en línia", directament des d'Internet.

     - Mantenir la compatibilitat amb les aplicacions Clic 3.0 existents.

   - Fer possible el seu ús en diverses plataformes i sistemes operatius, com ara Windows, Linux, Solaris o Mac OS X.

     - Utilitzar un format estàndard i obert per a l'emmagatzematge de les dades, per tal de fer-les transparents a altres aplicacions i facilitar la seva integració en bases de dades de recursos.

-    Ampliar l'àmbit de cooperació i intercanvi de materials entre escoles i educadors de diferents països i cultures, facilitant la traducció i adaptació tant del programa com de les activitats creades.

     - Recollir els suggeriments de millores i ampliacions que els usuaris heu anat enviant.

   - Fer possible que el programa pugui anar ampliant-se a partir del treball cooperatiu entre diversos equips de programació.

  - Crear un entorn de creació d'activitats més potent, senzill i intuïtiu, adaptant-lo a les característiques dels actuals entorns gràfics d'usuari.

Les 4 aplicacions

JClic està format per un conjunt de quatre aplicacions informàtiques que serveixen per a realitzar diferents tipus d’activitats educatives ( trencacaps, associacions, exercicis de texts...). Aquestes aplicacions són les següents:

1- JClic reports: Un mòdul de recollida de dades i generació d'informes sobre els resultats de les activitats fetes pels alumnes.

2- JClic author: Lloc de ferramentes que permetrà a l’autor crear, editar i publicar les activitats amb facilitat.

3- JClic applet:  Un “applet” que permet afegir les activitats JClic en una pàgina web.

4- JClic player: És un programa independent que una vegada instal•lat permet la realització dels exercicis sense necessitat d’estar connectat a Internet.

A continuació us oferim l’enllaç on podreu trobar exemples d’activitats de l’espai JClic:

Cliqueu sobre l'imatge


0 comentarios:

Publicar un comentario